نشست خاک، ریزش گودبرداری، رمبندگی خاک، خاک های واگرا، روانگرایی و ... از جمله مخاطرات ژئوتکنیکی میباشند که می توانند در طول ساخت یک پروژه عمرانی (ساختمانی یا ...) و یا پس از اتمام ساخت آن، مشکلات جدی در مسیر بهره برداری از پروژه بوجود آورند.
عدم پیش بینی دقیق پارامترهای ژئوتکنیکی خاک و یا عدم تخمین مناسب ظرفیت باربری خاک در برخی از پروژه ها سبب تحمیل هزینه های چشمگیر به سازه پس از اتمام آن شده است. عدم تخصیص دقیق پارامترهای ژئوتکنیکی در طراحی سازه نگهبان نیز در برخی از پروژه ها منجر به ریزش دیواره های گودبرداری پیش از اجرای ساختمان گردیده است. این موضوع بعضاً سبب خسارت جانی و یا مالی جبران ناپذیر شده است.
شناخت دقیق پارامترهای ژئوتکنیک از یک سو و تجربه و دانش مهندسی ژئوتکنیک و سازه از سوی دیگر لازمه تخمین دقیق شاخص های باربری خاک و همچنین طراحی مطمئین سازه نگهبان می باشد. دانستن نکات فنی و تجربی در برخی از پروژه های گودبرداری سبب گردیده است که با اقدام به موقع از ایجاد شرایط بحرانی در پروژه پیشگیری شود. از اینرو مطالعه تجربیات و مقالات کاربردی در زمینه گودبرداری می تواند تا حد زیادی به مهندسان و مجریان در این مقوله کمک نماید. لذا در این صفحه، به ارائه مقالات مفید و کاربردی مرتبط به مبحث ژئوتکنیک و گودبرداری پرداخته شده است. لازم به ذکر است که مجموعه مقالات جمع آوری شده در این صفحه، بخشی از مطالب ارائه شده در دوره های ارتقا پایه مهندسی عمران می باشد که توسط اعضای هیات مدیره این شرکت در دوره های مربوطه تدریس می گردد. یشتر مطالب این صفحه بر مباحثی نظیر: نیلینگ، انکراژ، استرند، شمع، خرپا و موارد مشابه آن متمرکز شده است.